Vloerstickers en looproute stickers voor Corona-preventie en afstand houden in de winkel

Wanneer u het gebruik van looproute vloerstickers, stickers en bewegwijzering op de vloer van uw winkel (-keten) overweegt, is het een goed idee om te bepalen wat het type vloeroppervlak is, hoeveel voetverkeer er in de winkel plaatsvindt, de reinigingsfrequentie en in welke mate er materieel (zoals karren en containers) over heen rijdt op de dagelijkse basis.

Een van de laatste trends voor social distancing/corona maatregelen vandaag de dag zijn looproute vloerstickers en vloerbewegwijzering voor retailers, winkels en horeca.

Als u overweegt social distancing vloerbewegwijzering te gaan gebruiken, is de kwaliteit van het materiaal net zo belangrijk als de boodschap of de branding die u kiest op de sticker of op het bordje.

Vloerstickers en looproute stickers corona-preventie en afstand houden

De volgende zaken zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste social distancing/afstand houden vloerbestickering in uw winkel:

1. Welk type ondergrond zijn er in uw winkel waar de vloerstickers/bewegwijzering op gemonteerd moeten worden?Dienen de social distancing vloerstickers aangebracht te worden op tapijttegels? Of heeft u een magazijn waar veel heftruckverkeer is en de cementvloeren van de locatie elke dag of week een desinfecterende chemische reiniging nodig hebben? Verschillende ondergronden vereisen verschillende sticker lijmlagen en -materialen, zodat ze net zo lang meegaan als u ze nodig heeft. U moet ook het feit dat u de vloerstickers uiteindelijk misschien moet verwijderen, in overweging nemen.

2. U moet in overweging nemen of u de social distancing vloerstickers voor een langere periode wilt toepassen of dat u per periode deze beslissing wilt maken. Het is overduidelijk dat de huidige bedrijfscultuur is veranderd om de medewerkers ruimte te bieden tijdens hun werk. Echter is er nu nog geen exact tijdsbestek bekend voor hoe lang dit gaat duren en wat verplicht blijft en wordt. Afstand-stickers voor in winkels zijn er in vele kwaliteiten, van stickers die maar kort goed blijven tot stickers die van een dermate goede kwaliteit zijn dat ze maanden en soms jaren goed blijven zitten en leesbaar blijven. Vraag ons om advies als u hierover wilt nadenken.

3. Als u de vloerstickers zeer vaak vervangt, kunt u overwegen om te kiezen voor duurzamere stickers/tapes op een rol in plaats van individueel uitgesneden stickers.. Denk hierbij aan minder gebruik van verpakkingsmateriaal en het gebruik van duurzame producten. Ook zijn er naast vloerstickers ook andere producten die ingezet kunnen worden om ‘sociale distancing’ maatregelen te communiceren in uw winkel, zoals bordjes, pull-up banners, raamstickers etc.etc.

4. Het belang van de social distancing/afstand houden is groot volgens het RIVM en de overheden. Dat is een goede reden om het toe te passen.  Echter moet u naast dit belang wel in uw achterhoofd houden dat het niet ‘too much’ wordt. Een overdaad aan social distancing signing en vloerstickers in uw winkel brengt geen rust en zal juist een onrustig of angstig gevoel creëren. U wilt dat uw medewerkers of klanten nog steeds op een fijne manier bij u komen en dat dit op een zo natuurlijk mogelijke manier gaat. Hierom moet u een weloverwogen beslissing maken om met beide aspecten rekening te houden: veiligheid van uw personeel/klanten/bezoekers en het bieden van een rustige en prettige omgeving.

Vloerstickers en looproute stickers corona-preventie en afstand houden

Voor vloerstickers, looproute stickers, raamstickers en andere bewegwijzering in uw winkel om de afstand-houden maatregelen te communiceren, hebben we een standaard assortiment samengesteld dat u hier kunt bekijken.

Voor Corona schermen voor u winkel kijkt u hier.

Wij kunnen u ook helpen met het samenstellen van een signplan voor uw (grotere) winkel, inzake de social distancing/Corona maatregelen in uw winkel. Neem daarvoor contact met ons op: projecten@blomsma.nl of ga naar onze contactpagina.

Oplossingen

Vakgebieden

Downloads