Plus Blankhorst in Markelo heropend na restyling

Feestelijke opening

Op woensdagmorgen 2 maart  heeft burgemeester Ellen Nauta de opening verricht van de vernieuwde Plus Blankhorst, nadat zij samen met Henry en Rita Blankhorst de prijswinnaar bekend had gemaakt van de Facebookactie tijdens de verbouwing van de supermarkt. Erna Postel-Huisken werd uit de vele likers getrokken en kreeg een cadeaucheque ter waarde van € 150,– uitgereikt. Met een ferme druk op de knop gaf burgemeester Ellen Nauta vervolgens het openingssein van Plus Blankhorst en mocht het publiek de winkel gaan ontdekken. “Deze winkel is een aanwinst voor Markelo,” aldus één van de eerste klanten die zijn boodschappen had gedaan en hierbij gebruik maakte van de handscanner. “Het is wel even wennen, maar het scheelt veel in- en uitpakwerk bij de kassa’” aldus de klant.

Volledig nieuwe winkelformule

Plus Blankenhorst in één van de vele Plus vestigingen die het afgelopen jaar volledig werden verbouwd naar een compleet nieuwe winkelformule. Het zogenoemde “Briljant” formuleconcept is gestoeld op de merkwaarden Aandacht, Kwaliteit, Lokaal en Verantwoord brengt de Plus ondernemers meer onderscheidend vermogen, meer tevreden klanten en meer omzet. De nieuwe winkelformule is warmer en meer uitnodigend geworden voor de klant, daarnaast is er meer aandacht voor verse en lokale producten in het assortiment. De omzet van de gemiddelde naar het formuleconcept Briljant omgebouwde winkel stijgt met 10 procent en in klantonderzoek scoort Briljant steevast significant hoger dan nog niet omgebouwde winkels.


Blomsma is als vaste partner van PLUS Retail betrokken bij de formule restyling voor alle vestigingen door de supermarkten te voorzien van onder andere nieuwe gevelsigning, wandvisuals en teksten, schapsigning en point of sale materiaal.